måndag 7 november 2011

De 4 älgarna



Idag var jag med om något helt overkligt!

Började som vanligt mitt arbetspass på Särskolan kl 14 och satt då och pratade med min arbetskamrat i grabbens klassrum. Plötsligt ser vi något i ögonvrån som kommer hoppandes över staketet vid parkeringen utanför: FYRA älgar! Helt jävla sjukt! Trodde först att det var hästar men det var det alltså inte. Så sjukt. En ko fastnade och knäckte av bakbenet, det satt bara fast i skinnet som det såg ut. Kalven fastnade också i hoppet men klarade sig med skrubbsår. Stackars stackars djur. Helt vettskrämda stod de där med rumporna emot varandra för att skydda sig och den skadade älgkon. Hon la sig efter några minuter eftersom hon hade så ont. Alltså ni fattar inte hur konstigt detta var, vi stod liksom fem meter ifrån älgarna med en liten glasruta emellan oss.

Vi ringde polisen det första vi gjorde och dom kom... EFTER 45 MINUTER! Helt makalöst. Får det verkligen gå till så? Ska också påminna om att allt detta sker på en skolgård där alla barnen slutar klockan 14, vem vet vad som skulle kunna hända. Ljusdalsposten var först på plats, och fotograferar med extern blixt- också det är ju supersmart att göra när vi har uppstressade och rädda STORA djur. Hur många ungar runt i kring som tycker allt är skitcoolt, men inte fattar att dom kan bli nedsprungen. Som tur var hände inget, en man på skolan sågade ett hål i staketet och han och en kvinnlig lärare lyckade fösa ut älgarna, sedan sköt dom den skadade kon som inte orkade springa med dom andra.

Kan ju lova att det var lite svårt att koncentrera sig på arbetet när något sånt här händer. Helt overkligt och obehagligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar